Siinäpä se välipäivä mukavasti Sundsvallista pyörähti. Kierreltiin kaupunkia ja sattuipa sangen sopivasti että tivolikin oli kaupungissa juuri sopivanan viikonlopuna.
Tässä vaiheessa pitää kyllä kiittää tätä nimetöntä hakukonejättiä olemassaolosta.
Oli nimittäin todella mukava tieto tuo tivoli-juttu jo sopivasti muutamaa päivää aikaisemmin tiedossa ja saatiin suunnitelmia vähän satutettua sopivasti.

Sundsvall  #theta360 – Spherical Image – RICOH THETA

Harmi vaan että tuosta ei juurikaan ole videota tai kuvia olemassa, tähän voisi kirjoittaa isolla että
MUISTIO ITSELLE:
1. Tarkista ensin että mitä olet siirtänyt kovalevylle ennenkuin formatoit kortin
2. Eikä se ole iso homma asentaa ne palautusohjelmat tällekkin koneelle.

No tämä on vain elämää ja tekevälle sattuu.

Pääasia oli että lapsilla riitti hauskaa ja mukava alumiini kaupunki tuli tutuksi, tänne kannattaa tulla vaikka toistekkin.

Nuo kuvat ovat pyöritelty sellaisen ohjelman kuin CameraBag 2 :n läpi. Ihan näppärä ohjelma ompulle jolla pystyy jotain pientä tekemään, sellainen vähän kehittyneempi lelu on kyseessä. Tieytsti kun on käytössä ompun air jonka näyttö on suunniteltu tekstin tuottamiseen ei kuvien editoimiseen niin saas nähdä miten metsässä ne sävyt joita yritin kaivaa oikein on.

Tällä hetkellä ollaan Torsby Campingissa jo melkoisen lähellä Norjan rajaa. Tämä leirintäalue on puolenkymmentä kilometriä etelään Torsbyn kaupungista. Tämä on kohtuullisen suuri ja hyvin varustettu lerintäalue, kahvio / ravintola on rannassa paikat ihan siistejä. Hinnat ovat kohtuullisia autopaikka 205 kr, sähkö 65 kr ja kirsikkana kakussa, ensimmäisen kerran pitkään aikaan suihku joka syö 5 kr:n kolikoita. Lämmintä vettä sillä pitäsi saada puolisen kymmentä minuuttia.

Onneksi kelit ovat vihdoinkin kääntyneet suosimaan, tänään parhaimmillaan auton mittari näytti 27 astetta lämminta ja siltä se kyllä alkoi tuntumaan. Huomenna voipi olla että ajetaan jonkinmittaisen ukkosvyöhykkeen läpi, mutta sen jälkeen pitäsi sitten hellettä riittää.

Mielenkiinnolla odotan että miten nämä nettiyhteydet ovat Norjan puolella parantuneet viime reissusta. Jos data toimii samalla tavalla niin voipi olla että seuraavista muutamista päivistä ei niin hirveästi päivityksiä tule, mutta aika näyttää.
Joka tapuksessa ainakin tuonne instagrammin puolelle yritän saada noita kuvia viskotuksi.

Pitäähän tähän nyt hieman tekniikkaakin sotkea mukaan.
Jostain syystä nykyisin tuntuu noita usb-ladattavia härveleitä olevan mukana enemmän kuin paljon ja suurin osa niistä on vielä sellaisia että tuota latausta pitää harrastaa enemmän kuin kerran päivässä.
Siis Suomeksi kyseessähän on nuo lasten viidykkeet eli padit.
Tällä reissulla tuollainen powerbank-härveli on osoittautunut enemmän kuin toimivaksi. Meillä on käytössä HyperJuicen vanhempi malli ja vaikka se on kovia kokenut niin kyllä se vain jaksaa ladata milloin padeja, milloin kameroita tai puhelimia. Hienointa tässä on se että jos jätät sen yöksi latautumaan niin silti voi pistää pari laitetta siihen kiinni ja aamulla kaikissa on akku täynnä.
Valitettavasti vaan tuon tehoinen laite ei aivan puvuntakin povariin mahdu, milloinkahan keksisivät / kehittäisivät 100Wh:n laitteen joka olisi vaikka 2 x iPuhelimen kokoiseen pakettiin 😀

Tässäpä vastaus yhteen kysymykseen mitä sähköposti mukanaan toi:
Matkassa mukana on GoPro 3, Sonyn HDR-GW66, RicohTheta Samsung EX2F pokkari ja Eos1 24-70 ja 70-200 putkilla varustettuna. Lisäksi tietysti pojan ja paremman puolison kamerat.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.