Siitä on josinmoilleen parisenkymmentä vuotta kun näillä mailla kilpailtiin melkoisen kovalla sykkeellä.
Hienot kivat ne varmaan olivat, tosin itse ei nyt niin hirveästi tullut niitä seurattua. Mutta on se tavallaan vähän surullista kun ensimmäinen huomio tapahtumista tuossa kylän/kaupungin keskustassa oli tämän kuvan muotoinen.

IMG_6222

Kun saatiin autolle etsittyä kolo mihin se saatiin parkkiin, niin päästiin etsimään ruokapaikkaa. Tälläisen lähes kahdeksan metrisen härpäkkeen vaatiman kolon löytäminen ei muuten ole välttämättä mikään helppo homma tälläisissä kaupungeissa. Niin päidyimme leirintäalueen respan suosituksesta sellaiseen paikkaan kuin PeppesPizza.

Olen joskus aikaisemminkin käynyt ko. ketjun paikoissa syömässä ja onhan se suun mukaista purtavaa tottavie.
Ainoa suurempi seikka miksi tuosta ei pidä tapaa tehdä on se että söimme kaksi medium kokoista pitsaa, yhden lasten pitsan ja lasten juutosmakarooni annoksen. Hintaa tälle herkkuhetkelle tuli 680 kr eli vaatimattomat 81 €. No pitää tosin sanoa että sillä rahalla sai viisi henkeä vatsansa todella täyteen, mutta ei tuosta nyt aivan jokapäiväistä tapaa tule.

IMG_6221

 

Se mitä eilen kirjoitin että saatetaan ajaa jonkilaisen sadealueen läpi piti paikkansa enemmän kuin hyvin. Aamupäivällä kun lähdettiin niin lämmitä oli sellaiset kohtuulliset 28 astetta.

Sitten kun päästiin rajan yli niin alkoi pilvet kertymään silleen melkoisen tukevasti ja eipä aikaakaan kun hanat ns. aukesivat. Ei juuri tarvinnut maisemia katsella kun parhaimmillaan näkyvyyttä oli n. 100 metriä. Hassua oli ajella kylien läpi ja huomata että katuvalot paloivat keskellä päivää.

Täällä Lillehammerissa oli hiemoinen tulva, muutamassa kohdassa oli autot niin mukavasti parkkipaikalla saarroksissa että sisälle olisi helpommin päässyt kanootilla tai kumiveneellä kuin kävellen. Toisaalta jos vesi on muutaman sentin oven alareunaa ylempänä niin saattaa se arvokkaamin kolmikirjaiminen saksalaisvalmiste kaivata kuivausta sisätiloistakin.
Huomenna olisi kuulema vielä pahempaa sadetta tiedossa, onneksi me ollaan jo matkalla ylöspäin jossa pitäisi odottaa aurinko, lämpö ja melkoisen mukavat maisemat.

Jotenkin tuntuu melko hurjalta että tässä on jo viikko tullut tienpäällä oltua, eli reissu alkaa olla puolenvälin tienoilla. Vielä mukavammalta tuntuu se että lapset ovat sitä mieltä että kotiinpäin ei vielä auton nokkaa käännetä.
Jotenkin tulee mieleen muutaman vuoden takaa ensimmäinen reissu, silloin reilu viikko oli enemmän kuin sopiva aika.

IMG_6220

Tälläisellä paikalla olemme siis tänään.
Paikan nimi on Lillehammer Camping ja tämä sijaitsee kävelymatkan päässä keskustasta.
Hinta on kohtuullinen etenkin kun ottaa huomioon sijainnin.
Suihkut toimivat Norjalaiseen tapaa rahalla, tai tarkemmin niin että täällä käyt respassa lataamassa magneettijuova korttiin suihkukertoja. 10 kr tuo n. 5 min lämmintä vettä.

Kannattaa muuten olla tarkkana ainakin Garminin navigaattorin kanssa että noudattaa niitä ajo-ohjeita ainakin kun tulee keskustasta, muuten voi löytää itsensä sellaisilta tieosuuksilta tuolla kylällä minne ei välttämättä isommalla autolla haluaisi joutua.

 

Ensimmäisen tunnelitkin saatiin jo bongattua

 

Datayhteydet ovat sitten täällä taas omaa luokkaansa.

Siinä missä Ruotsissa oli käytännössä jokaisessa kylässä LTE – käytössä niin täällä jos saat 3G:n näkyviin niin se on enemmän kuin hyvä asia ja sekin yleensä vielä pätkii melkoisen mukavasti.

Sinnikkyys vaan palkitaan, joskus se sattuu sellainen kolo että saa tälläisenkin teksin menemään läpi.

On muuten melkoisen sanoisinko hypnoottista katsella kun vastarannan mäen harjalta valuu nämä sadepilvet kohti tätä paikkaa, parhammillaan ne peittävät tuo joen/järven/vuonon ylittävän sillan aivan kokonaan. Harmittaa kun ei ole sopivaa kalustoa mukana että voisi heittää ensiyöksi kameran tekemään timelapse-videon tuosta näystä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.