Tänään täällä ja pitää luvata jo aluksi että en ala marisemaan siitä miten paljon mukavampaa olisi jatkaa vielä viikko pari reissaamista. Huomenissa nimittäin vaihtuu aikavyöhyke kotoisemmaksi jos suunnitelmiin ei nyt mitää radikaalia muutosta tule.

Tänään ajeltiin pitkin mielenkiintoista, ok. tämä nyt on hieman sarkastisessa valossa sanottua. Ruotsalaista metsämaisemia.
Rehellisesti sanottuna en edes muistanut että korpitaival on korpitaival, onneksi sentään maisemia oli aina silloin tällöin ihan mukavasti katseltavaksi.

Tuntui muuten melkoisen hassulta kun lämpötila oli tuossa 22 asteen tienoilla ja tuli sellainen olo että pitäisiköhän kaivaa pidempää päälle, vaikka jengi täällä painaa menemään t-paitasilla. Positiivista on se että jos tuo yön lämpötilaennuste pitää kutinsa niin tulevana yönä voidaan saada jopa nukutuksi ihan kunnolla.

No päästyämme kaupungille pyörimme hieman aikaa etsiessä erästä kehuttua ruokapaikkaa nimeltä Vezzo. Pyöriminen kannatti, koska pizzat / salaatit / pastat olivat todella hyviä, hintatasokin kohtuullinen ( pari pitsaa, pari pastaa ja salaatti n. 65 € sis. juomat )  Oikeasti käymisen arvoinen ruokapaikka.
Samalla sieltä löytyi uusi diettikin allekirjoittaneelle, nimittäin seafood-dietti.

IMG_6316

 

Sen jälkeen olikin mukava kierrellä vähäsen kaupunkia, käydä ottamassa arskaa keskelle toria rakennetulla palmurannalla, ennen kuin suuntasimme leirintäalueelle.

SAM_0624 SAM_0623

SAM_0622

Nyt siis olemme paikassa nimeltä First Camp Umeå. Tämä on ihan mukava alue, miinuksena se että suihkut ovat maksullisia Norjalaiseen tapaan. 5 kr / n. 4-5 min. Kaikki täällä toimii kortilla ( siis wc:n, suihkujen, huoltorakennuste ovet ) johon saa myös ladata tuota kredittiä suihkua varten, respa kyllä kertoi että he palauttavat käyttämättömän summan uloskirjautuessa. No aamullahan tuon toteutuminen sitten nähdän.

Muuten tällä alueella ei aktiviteetit pääse loppumaan. Voi vuokrata pyöriä, polkuautoja lapsille tai kuudelle hengelle, se on sellainen hauska 4 hengen polkuauto johon saa sitten parin hengen peräkärryn 😀
Segwaytakin on vuokralla, oli muuten melkoisen kova henkinen kamppailu että en sortunut kiusaukseen.
Sitten tuossa leikki kentän sivussa on mahdollisuus ajaa pienillä mönkijöillä tai rc-autoilla, jne jne jne.

No mönkijät piti tietysti kokeilla ja tälläiseltä näytti se meininki

 

Arvatkaapa vain tuliko sellainen kommentti ” eikös myö voitas tuollainen hommata kotiin?” melkoisen nopeasti.

Vaan nyt taitaa olla aika ruveta katselemaan unikuvia ja henkisesti valmistautumaan siihen että ihmiset puhuvatkin Suomea ympärillä. Tähän asti ei juuri kotimaan kieltä ole paljoa kuultu ja hyvä niin. Jotenkin se loma tuntuu lomalta vasta sitten kun on jossain missä ei suomella pärjää 🙂

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.