Monesti reissunpäällä on tullut sanottua muutama rumahko sananen kun koko kameralaukku ei ole mukana matkassa. Olisi niin kiva ottaa makrokuva tai sitten se 300:n putki olisi enemmän kuin tarpeen.
Varmaan jokainen valokuvauksen harrastaja on tähän törmännyt jokusen kerran. No eihän siinä mitä jos vain on mahdollisuus kantaa kamelilla tavaraa mukana, mutta entäs sitten kun kaluston pitää lähes olkalaukkuun saada mahtumaan?

Kaikenlaista härveliä on saanut vuosien saatossa kokeilla vaan nyt taitaa etsiminen loppua, ainakin vähäksi aikaa J

Pääsin nimittäin kokoilemaan tuota Lumixia kaikessa rauhassa ja tässä kuukausien kuluessa olen tykästynyt tuohon näin Canonin nimeen vannoneena valokuvaajana jopa yllättävän paljon.

Kokoa kameralla karkeasti sanottuna hiukkasen vähemmän kuin pienellä Canonin järkkärillä., tarkemmin 137 x 99 x 131 mm.
Eli mikään taskukamera ei ole kyseessä ja siinäpä se ainoa ”miinus” oikeasti on.

polttoväli on ”vaatimattomat” 25-400 ja se on käytätettävissä päivännäöllä päästä toiseen.
Suomeksi se siis tarkoittaa sitä että kuvan vasen puoli on kuvattu 25:lla ja oikea 400:lla. Kuvat on muuten otettu iltahämyssä täysin automaattiasetuksilla ja samoilta jalansijoilta.
Photaria on käytetty senverran että nämä on saatu yhteen ruutuun mahtumaan.

lumix


 

Tässä yksi lähes editoimaton ( kokoa pienennetty ) otos siitä mitä tuolla sisätiloissa saa aikaiseksi.

Klikkaamalla kuvaa saat sen suurempana näkyviin


Lisää kuvia tulette jatkossa varmasti näkemään näillä sivuilla. Tämä kevät on mennyt lähes täydellisesti poliittisessa toiminnassa niin siksi mallikuvakin liittyy ko. maailmaan.

Säätöjä löytyy varmasti lähes jokaisen tarpeeseen, ainakaan itsellä ei ole vielä tullut kohtaa vastaan missä olisi enemmän mitään tarvinnut. Siis kun muistetaan fysiikanlakien asettamat rajoitukset.

Videotakin tämä osaa kuvata, eikä laatu ole pölhömpi ollenkaan ja onhan tässä sentään 4K –kuvauskin.
Tosin vielä en ole keksinyt mitä ihmeen järkeä sillä on, kuitenkin 99,5% ihmisistä ei keksi normi FullHD:n ja 4K välistä eroa kun käsivaralta on jotain matkassa kuvannut. Editoidessa sitten kyllä sukat sulaa, sen verran tuo 4K haukkaa levytilaa ja vaatii koneelta potkua.

Eräs todella positiivisesti yllättänyt asia on toimiva wifi-yhteys ja yksinkertainen mutta toimiva iOS – softa puhelimeen tai padiin. Tämäkään, siis toimivuus ei aina ole itsestäänselvyys. Mutta tämä Panasonic image app – hoitaa tehtävänsä niin kuin sen pitääkin. Plussana on se että jos vain muistaa niin softan avulla voi myös geotagata kuvat.
IMG_8117

Yhden asian olisivat voineen Panasonicin suunnittelijat tehdä toisin, nimittäin akun latauksen. Se että kameraan ei saa virtaa kuin irrottamalla akun ja pistämällä sen omaan erilliseen laturiin tuntuu nykyaikana hieman typerältä. Onneksi tuohon on saatavilla edullisesti mm. Usb:stä virtansa ottavaa laturia, tms.

Suosittelen kyllä jokaista edes harkitsemaan tätä vaihtoehtoa kun reissukameraa etsii koska kyllä tällaisen kanssa toimeen tulee ihan hyvin vaikka se Canonin 1D onkin tuossa laukussa odottamassa 😀 😀
Tarkemmin tuota teknistä tietoa löydät kotimaisella täältä
( http://www.rajalacamera.fi/panasonic-lumix-dmc-fz1000-musta.html )

Jos englanti taipuu niin manualin voit lukea täältä
(http://g-ec2.images-amazon.com/images/G/01/HARDLINES/usermanual/20_02_2015/B00KOUIBZW._V328791063_.pdf )
Dpreview arvostelu löytyy sitten tälläisen linkin takaa.
(http://www.dpreview.com/reviews/panasonic-lumix-dmc-fz1000 )

Joten eiköhän noilla jo alkuun pääse.