Kerran kameraan on ominaisuus tehtaalla tyrkätty niin onhan sitä kokeiltava.

No miltäpä jäi sitten käteen?

Kuvan tarkkuus, erittely, piirto, jne. ovat jotain uskomatonta, voisipa jopa sanoa että ”epärealistisen”hyvää. Siis sellaista kuvaa mitä ei televisiosta ole totuttu näkemään ja jota muuten ei nähdä jatkossakaan. Siinäpä se yksi suurista ongelmista pähkinänkuoressa onkin.

Mitä järkeä kuvata todella hyvällä resoluutiolla kun sitä ei sitten voi natiiviresoluutiolla juuri millään katsoa? Eron kyllä huomaa Retina-näytöllisessä MacBook Prossa mutta entäs sitten, 13,3″ ei ole ehkä se paras tapa esittää reissun kohokohtia tuttaville.

Toinen ” ongelma ” tuohon 4K kuvaan tulee melkoisen tyrmäkästä tiedostokoosta, tuossa alhaalla on 21 sekunnin videoklippi jonka ns. master-filu oli reilun gigan kokoinen.
Miettikääpä sitä miten paljon kovalevyä hörppäisi esimerkiksi vartin pätkä? Eikä kannata unohtaa sitä että editoinnissa tarvitaan koneelta löylyä myös kiitettävästi.

Nyt pitää muuten hiukkasen kehua tuota Vimeota koska tämän ( linkin ) takaa voi katsoa videon ja ladata siitä reilut puolenkymmentä erilaisella resoluutiolla varustettua versiota mistä voi sitten verrata ja miettiä sitä mikä sopivin versio / resoluutio omaan käyttöön.


Allekirjoittanut on tähän asti tullut toimeen pääasiassa 720p:llä ja enpä jaksa uskoa että muutosta olisi tulossa kovin lähitulevaisuudessa. Kuvanlaatu riittää ihan hyvin normi tv:hen, nettiin ja mobiiliin, editointi on kohtuullisen nopeaa ja tiedostokoot kestävät jonkinlaisessa kohtuudessa.

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.