Tässäpä ollaan sitten pari päivää pitkin ja poikin eläinpuistoa pörrätty ja kieltämättä se jaloissa tuntuu.

Jos olette suunnittelette reissua paikalle niin silloin kannattaa huomioida pari juttua.
Päivässä ei puistoa kerkeä kiertämään etenkään näin loma-aikana.
Meillä meni eilen sellaiset seitsemän- ja tänään reilut neljä tuntia, eikä siltikään kaikkia näytöksiä keritty katsoa.

Meillä sattui tuuria koska eilinen päivä oli säätieteilijöiden mukaan sadepäivä ( onneksi olivat väärässä ) ja silloin väkeä oli liikenteessä vain paljon.

Tänään sitten kun aurinkokin suosi läsnäolollaan niin es. 4 km matka leirintäalueelta kesti vaatimattomat 25 min.
IMG_8496

P1010134

Vaikka lippujen hinnat ovat suolaiset (http://www.kolmarden.com/sprak/suomeksi) , niin kuitenkin kyllä rahalle vastinetta tulee joka kruunun edestä.

Saman voi sanoa siitä alueen ulkopuolella olevasta akvaario-maailmasta. Kannattaa maksaa lipuista ja nauttia.
IMG_3541

Jos joku pitää nostaa esille niin delfinaarion show on oikeasti hyvä, mulla on tuosta pieni pätkä videota tarjolla.

 

P1010024P1010025P1010127

P1010106

Tämä FirstCamp (http://firstcamp.se/en/#) leirintäalue on ihan mukava paikka ja matkaakin on n. 4 km kohteeseen. Sen verran kannattaa varautua että varaus on hyvä tehdä etukäteen, tämäkin on ollut melkoisen täysi näinä muutamina päivinä mitä täällä ollaan oltu. Eikä muuten hassumpi ajatus ole ostaa eläinpuiston liput etukäteen vaikka nettikaupasta, tänään oli n. 150 m jonoa lipunmyyntiin ja pahimmassa tapauksessa voi portilla odottaa tällainen lappu.
P1010137

Huomenna jatkuu matka kohti Nörrköpinkiä ja sattumalla huomattiin että siellähän on tällainen pikkuinen näyttely kuin NASA – A Human Adventure (http://ahumanadventure.se ) no eihän tuollaisesta voi ohi ajaa mitenkään.

Täällä on muuten syksyinen fiilis ihan käsin kosketeltavana. Klo: 23:00 ei juuri valoa ole vaikka taivas on täysin pilveetön.
IMG_8495

Säät ovat muuten suosineet meitä melkoisen hyvin, ei juuri vesisateesta ole haittaa ollut. Täällä tosin on tuo ilma liikkunut ihan kiitettävästi. Säätiedotus on lupaillut 10+ m/s tuulta, puuskiin 20 m/s ja ei se ole tainnut paljoa siitä jäädä. Ainakin omalla mittarilla sai helposti tuon 10 m/s lukeman rikki. Oli muuten Safari-köysiradassa ihan uusi elementti kun painuttiin sinne puiden huippujen yläpuolelle J

Ai niin onhan täällä leirintäalueella saunakin, tai siis melkoisen lähellä saunaa oleva konsturktio.
Eli kiuas, lauteet ja kiulu vedelle. Kauhakin on ollut joskus vuonna miekka ja kivi ehjänä, eikä tuon kiukaan mitoituskaan ihan kohdilleen sattunut. Mutta ahkerasti kun kiululla vettä kiukaalle ammensi niin saatiinhan sitä löylyä ja hikeä pintaan. Tosin ensimmäisenä iltana kun mentiin lämpimään niin vaatteiden kuivaus oli käynnissä, vaan mahduttiin sekaan ihan hyvin. Melkoisen hyvin hra. 6 v löylykauhan varressa toimi kuin muutamassa minuutissa saunan lauteilla kuului vain Suomen kieli. Eilen olivat sitten asiasta ”viisastuneet” ja ikkuna oli kammettu auki silleen että kiukaan lämmöt poistuivat todella nopeasti ulkoilmaan. Vaan pienellä kikkailulla saatiin ”seinä umpeen” ja jonkinlaiset hikijuhlat aikaiseksi.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.