Uusi aamu ja uudet kujeet, eli kaikessa rauhassa virittelimme auton keulan kohti otsikossa olevaa kaupunkia, edelleenkään en edes yritä lausua tuon kaupungin nimeä. Ei nimittäin saattaisi sattua tällä kieliopilla edes samalle seinälle.

_DSC0248

Tämä mukavan hassu talo ”vastaanotti” meidät tutulla tavallaan.  Vaan mepä pyyhkäistiin tuosta näppärästi ohi vielä sellaiset vajaat kymmenkunta kilometriä ja löysimme itsemme täältä ( linkki )

outlet

Voisi sanoa että melkoinen mekka kaikille jotka edes vähääkään arvostavat tämän firman tuotteita. Eikä tuollainen kompleksi ole pelkästään Fjällrävenin tuotteille varattu, sieltä löytyy todella kattava valikoima muidenkin retkeilymerkkien tuotteista. Sekä kohtuullisen siis ”kohtuullisen” kokoinen kalastustarvike puoli. Olen tainnut näillä sivuilla kirjoittaa aikaisemminkin että tuo on sellainen paikka missä kannattaa käydä ja varautua siihen että lompakko itkee. Vaan puolihintapäivillähän se on ”sallittua”.

Tuon kierroksen päätteeksi suuntasimme sitten kaupungille.
Örni, niin kuin kielioppillisesti olemme sen ristineet on näitä mukavia pikkukaupunkeja missä muutama tunti pyörähtää ihan kuin siivillä.

_DSC0255

_DSC0253

Tälläisillä kävelykaduilla on mukava pyöriä ja kun aikansa on pyörintää harrastanut niin vatsanpohjasta kuuluu se kuuluisa murahdus, eli ruokapaikka olisi kiva löytää.
Tähän on muuten todettava että jos sellainen pika-ruoka-ketju kuin Burger King on lähellä sydäntä niin täältä sen löytää.
Me tosin jätimme tällä kertaa ne herkut vähemmälle ja päätimme pysyä mannermaisessa vaihtoehdossa, joten pizzeria kutsui.

Olen jonkun verran pelannut tuollaisen yelp-sovellutuksen kanssa  ja monesti sieltä on hyviä vinkkejä kohdille sattunut.
Niin tälläkin kertaa etsittiin sellainen ”reasonable price” hintalauokan paikka ja lähdettiin sitä kohden kävelemään. Vaan sitten hyppäsi kohdille tällainen Italialaisen ruuan ystäville suunnattu paikka kuin Il Padrino.

Hyvää ruokaa edullisin hinnoin.
Hyvää ruokaa edullisin hinnoin.

Pizzat olivat lounaslistalla hintaluokassa 100 kr / kpl ja niistä olisi voinut maksaa vaikka tuplaten koska tästä maasta en ole ikinä saanut niin hyvän makuista syötävää mitä heillä oli nälkäisille turisteille tarjota.
Kannattaa pistää paikka muistiin ja käydä testaamassa jos täälläpäin sattuu pyörimään.

Sen jälkeen sitten olikin mukava pyöriä vielä muutamissa kaupoissa ja samalla tuota data prepaid-asiaa hoitamaan.
Ensimmäiseksi kysäisin tuota erään kauppakeskusksen sisuksissa olevasta liikkeestä joka mainosti lähes kaikkia liittymiä suurella mainoksella ikkunassaan. Sieltä tuli ehdoton ei, he eivät myy kuin laskutettavia liittymiä.
Minut ohjattiin sitten kioskille josta kuulema saisi valita ihan mieleisensä operaattorin kortteja.
Kioskilta kyllä kortteja löytyi, vaan eipä niitä sitten voinutkaan ostaa. Tai siis olisi, mutta myyjä oli sen verran asiantunteva että ei halunnut niitä minulle myydä. Syy siihen oli että olin kertonut mihin käyttöön ja minkälaiseen laitteeseen se kortti olisi tarkoitus survaista.
Täällä kun kuka tahansa voi kyllä kortin ostaa mutta se datan lataaminen onkin sitten hieman monimutkaisempi juttu, tai näin sitä minulle selvitettiin.
Aikamme arvottua päädyttiin sitten sellaiseen lopputulokseen että Telian myymälä voisi olla mistä saisi kortin ja siihen ladattua dataa ihan kerta käynnillä.
Ja niinhän se kyllä onnistuikin, tosin hinta oli sitten sen mukainen 3 Gt prepaid-dataa kustansi 149 kr. Eli ei mitään maailman edullisinta tiedonsiirtoa kyllä pääse harrastamaan.
Siksipä mm. blogin istagram  on ollut melkoisen hiljainen ja sellaisena se pysyykin kunnes pääsee kotimaan datapakettien pariin 🙂
Jälkeenpäin kuulin että tämä toimisi samalla tavalla ainakin Telenor:n pisteissä.

Eräs asia mikä on jäänyt melkoisen vähälle huomiolle on se että miten pirusti nykyisin tätä sähköistä värkkiä pyörii mukana.
Meilläkin on kolme padia, pari kelloa, neljä matkapuhelinta, pari kameraa, gopro, tietokone, pari pientä ulkoista kovalevyä. Eli ladattavia väkkäröitä on sitten ihan riittävästi. Suuremmin mitään mainostamatta niin es. Celly:llä on todella kätevä usb-laturi josta virtaa saa samanaikaisesti vaikka viiteen eri laitteeseen. Mäkkiä ruokkii 100 Wh:n  Hyper Juice jossa on vielä tietokoneen ulostulon lisäksi pari usb-porttia pienempään virran tarpeeseen.  Tuossa on vielä sellainen hyvä ominaisuus että usb-portteja voi käytää puhtaalla omallatunnolla kun akkupankkia ladataan, tietokoneen käyttö on sitten hieman kyseenalaisempaa, kun tuon laitteen mukana tuleva laturi ei aivan jaksa ylläpitää latausta ja koneen käyttöä yhtäaikaa. En tosin tiedä tuleeko siitä mitään ongelmaa pidemmän päälle jos noin tekee, mutta enpä taida kehdata ottaa riskiä moisesta.

Joten melkoinen käärmeenpesä pitää aina illaksi viritellä että aamulla on härvelit taas täydessä virrassa.

Pitänee varmaan seuraavalla reissulla kokeilla sitä että miten tälläisen blogin ylläpito onnistuisi pelkästään padilla.
Wordpressille on kuulema tehty ihan hyvin toimiva ohjelma millä päivittäminen pitäisi helpohkosti onnistua, onko kenelläkään kokemusta tuosta käytännössä?

Vaan jatketaanpa huomenissa vaikkapa pienellä kertomuksella eräästä pienestä museosta joka yllätti monipuolisuudellaan ja lippujen hinnoittelulla melkoisen mukavasti.

IMG_1976

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.