No eilen aamulla sitten suunnattiin auton keula kohti Oulua ja pari sataa kilometriä päästyämme alkoikin keli näyttää tälläiseltä.


Joten sade ja kylmyys jäivät kivasti taaksepäin. Tuota Oulun väliä on tullut sahattua tänäkin vuonna sen verran monesti että eipä siinä juuri mitään mielenkiintoista ollut. Paikka paikoin harvinaisen puuduttavaa ajamista. 

No perille päästyämme nopea majoittuminen hotelliin ja ns.  kylilöillle pyörimään ja ruokapaikkaa etsimään. Tai no etsiminen on vähän huono ilmaisu, koska jo pelkästään Ravintola Pannun olemassaolo on riittävä syy pysähtyä Oulussa. Eikä keittiö pettänyt tälläkään kertaa. Pippuripihvin kastiketta olisi voinut lusikoida kahdella kädellä sellaisenaan, oli se niin hyvää. 


Eli jos olet kaupungissa käymässä niin tuo ruokapaikka on ehdottomasti käymisen arvoinen. 

Aamulla matka jatkui ja Tornio olikin sitten sopiva paikka pysähtyä, oikaista jalkojaan, kahvitella sekä hieman shoppailla. No tuo jälkimmäinen jäi vähäsen vähemmälle, mutta kun on tämä ”hyvä muisti” niin se vaatii aina joskus pieniä pitstoppeja. 

Pari tuntia myöhemmin oltiinkin sitten täällä Luulajassa ja voi helkkari vieköön miten lämmin täällä on. Varmasti mittari on lähempänä kolmeakymmentä kuin kahtakymmentä viittä. 

Siinäpä se kivasti pyörähti iltapäivä ja olikin aika etsiä ruokapaikka. No tässä olen luottanut melkoisen hyvällä menestyksellä yelp:n ohjelmaan ja sen ohjeiden mukaan tultiin tälläisen ruokapaikan ovelle .


Hieman kyllä tämä Pastabakken toi mieleen jotain muuta kuin helkkarin hyvää ruokaa tarjoavan paikan. Vaan eipä se olisi ensimmäinen kerta kun ulkonäkö pettäisi. Tällä kertaa yllätys oli enemmän kuin suuri, en muista koskaan että mihinkään paikkaan olisi saanut niin lämpimän vastaanoton mitä täällä saatiin kokea. Omistaja tuli ja toivotti meidät syömään ihan kuin olisi olle perhetuttu jo vuosien ajan, eikä tämä ollut sellaista teennäistä ”ystävällisyyttä” vaan se tuli suoraan sydämestä. Aikamme juteltua kävi vielä sellainen asia ilmi että hän on ollut nuorempana Suomessa töissä ja eikä kielikään ollut ollut kokonaan unohtunut. 

Oli mukava seurata naapuripöytien ilmettä kun meillä oli sellainen reipas Ruotsi-Englanti-Suomi sekakeli käytössä 🙂 🙂 vaan palataanpa tuohon ruokaan. Se oli hyvää, parasta purtavaa mitä tämän maan pohjoisella puoliskolla olen suuhuni laittanut. Se ei suurempia selittelyjä kaipaa, ei mitään turhanpäiväistä tihrustelua vaan hyvistä raaka-aineista tehtyä ruokaa. Joten pistäkää paikka mieleen jos satutte tännepäin. 


Tänne kyllä kannattaa tulla, jotenkin tuntuu että tämä kaupunki on jäänyt liian vähälle huomiolle kun mietitään matkailukohteita. Tämä on meidän toinen reissu tänne ja vielä nähtävää ja koettavaa jää jäljelle. 

Tuossa jokusen aikaa taaksepäin oli puhetta että pitää yrittää sellaista vaihtoehtoa että jätetään kannettava kotiin ja katsotaan miten tämä onnistuu pelkästään padilla. No tätä on tässä testattu ja nyt muutamia kokemuksia tästä ”kevennyksestä”. 

Eli matkassa on IPad, Sonyn video- ja digikamera sekä tuo Giron 360 kamera. Sekä tietysti tarvittava määrä johtoja ja muuta mukavaa mm. iPadin USB-sovitin kaapeli.  

Ihan ensimmäiseksi on sanottava se että ilman kunnollista näppäimistöä tämä homma tökkii, jotenkin vain minun sormet eivät ole yhteensopivia tämän padin näppäimistön kanssa, eli kirjoittaminen on sitä etusormilla naputtamista. On minulla näppiskin mukana, mutta se on sellainen kätevästi taittuvaa mallia. Suomeksi sanottuna se tarvitsee aina pöydän tms. tukevan alustan että sitä voi käyttää, kätevä muuten mutta ei tälläisessä hommassa. Toinen ” murheen aihe” on se USB-sovite kaapeli. Jos sellaista haluaa käyttää niin kannattaa yrittää saada testiin se ennen ostamista, se nimittäin ei toimi kaikilla laitteilla ja on tarkka siihen liitettävästä kaapelista. Muuten tulee verenpaineen nousua kun saa ao. kuvan kaltaisia virhe-ilmoja. 


Eikä kahta ilman kolmatta, Sonyn videokameran nauhoituksia ei padi tunnista ollenkaan. Joten jos päädytte tälle tielle niin kokeilkaa ja testatkaa etukäteen, ei niin kuin minä tein että että piuha kaupasta ja sormet ristiin että jospa se toimisi. Onneksi sentään tuon Giron kuvan saa ulos kun on vain oikea kaapeli. 

Muuten tämä on kyllä kätevä paketti, wordpressin ohjelma toimii ja padilla kyllä saa perus kuvanmuokkauksenkin tehtyä. Eikä tuo pahemmin yski videonkaan kanssa. Kuvat saa puhelimesta padille kätevästi airdropin kautta jos wlania ei ole käytettävissä ja suurimmassa osassa kameroita on jo mahdollista siirtää kuvat laitteeseen langattomasti joten sekään ei tule välttämättä ongelmaksi ( Sony siirtää kuvat vaan videot eivät kyllä hyppää kuin padin muistikortin lukijalla )  

Joten eipä tähän asiaan ole yhtä ja oikeata vastausta. Kyllä näinkin tulee toimeen, vaan jatkossa itse kyllä pyrin kantamaan jatkossa tuota pientä kannettavaa mukana. Siihen kun on kerinnyt jo aikojen saatossa tottua 🙂 

Vaan melkoisen mukavaa jälkeä tällä padillakin saa halutessaan aikaiseksi 🙂 


  1. Lisäys edelliseen, tuossa kirjoituksen lopussa pitäisi olla videonpätkiä, vaan ei sitä vielä näy. Toivotaan että kohta se sinne ilmestyy.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.