Pitipä ihan syventyä sellaiseen asiaan miten nämä muuttuneet roaming jutut vaikuttavat matkailevaa immeisen elämään. 

Itsellä kun sattuu olemaan robottiystävän kanssa televisiossakin mainostavan yrityksen mobiililaajakaista käytössä, eikä se muuten olisi yhtään pöllömpi että sitä voisi käyttää myös reissunpäällä kun tuon Wi-Fi:n varaan ei aina voi laskea. 

No olinpa yhteyttä sitten tähän operaattoriin ja kysyin että kuinka paljon maksaa yhden gigan käyttö EU-alueella tätä nykyä? 

Vastaus tuli muodikkaasti twitterin kautta minuuteissa ja siitä respektit heille. Hinta tosin aiheutti hienoista ihmetystä, eli mokkulan kautta gigallinen eu-dataa maksaa 7,44€ 

Samalla tuli kyllä myös tiedot sellaisesta liittymästä mihin kuuluu 10 gigaa EU ja ETA dataa sekä datan käytön rajoituksetta ” esim. Baltianmaissa ja Ruotsissa jne. ” Lainausmerkit ovat siksi että tämä on suora lainaus meidän välisestä viestiketjusta.  

No kyseinen liittymä heidän nettisivuilla maksaa 29,90 € / kk. 

Tällä liittymällä siis 10 gigan hinta tippuu pyöreästi sellaiset vaatimattomat 60 % 

Eli jos olet menossa reissuun n. viikoksi ja tiedät että tarvitset dataa, etkä halua maksaa siitä ihan mitä tahansa niin tilaa liittymä ”etämyyntinä” muistat vaan irtisanoa se sen lakisääteisen 14 vuorokauden aikana niin säästät kohtuullisen kasan euroja. 

No onko tällaisessa säästämisessä sitten mitään järkeä, ei minusta ainakaan ole. Vaan niin kauan kun ei järjen ääni soi tuolla operaattoreiden toimistoissa ja sitä EU-Data pakettia ei ole tarjolla mokkulan käyttäjille niin tämä on yksi tapa hoitaa asia. 

Tosin taitaa se vieläkin tulla halvemmaksi, ainakin joissain maissa kun menee ja hankkii data-prepaidin ihan paikan päältä. 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.