Tuossa tovi taakseppäin kilahti puhelimeen tekstiviesti että kauanodotettu ja maailmalla aivan liian paljon kehuttu 360 kamera on laskeutunut Outokumpuun. 

Nyt tällä väkkyrällä on tullut muutama hetki kuvailtua niin arvaa kertoa ensivaikutelmista:

Ihan ensimmäiseksi kun laitteen kaivaa laatikostaan niin pitää ladata se akku, eikä tehdä niin kuin minä ”onhan tuossa jonkin verran virtaa jäljellä”. Todennäköisesti siinä käy sitten niin että juuri kun saat ensimmäisen kuvat / videonpätkät otettua niin sitten se virta loppuukin niin sitä ei pääse sitten kännykän ohjelmalla editoimaan saati sitten katsomaan. Muutenkin toisen akun hankinta ei ole yhtään hullumpi homma, laite nimittäin hörppää noita amppeereita sellaista kyytiä että GoPron akkukin tuntuu olevan varsin pitkäikäinen 😀 😀 

iOS ohjelma on taattua Garminia, eli sen kanssa pärjää jokainen joka pystyy vaikka Wordia käyttämään, ominaisuuksia riittää ihan mukavasti niin että pelkästään silläkin saa kivaa jälkeä aikaiseksi. Se on vain muistettava että kun sitä edittiä tekee niin ohjelman ja kameran pitää olla ( tai en ole vielä löytänyt keinoa miten ei pitäisi ) yhteydessä toisiinsa.  Kolmen minuutin 4K – rendaaminen vie tuollaiset lähemmän viisitoista minuuttia, eli tässäkin on hyvä muistaa se ettei kuvaa akkua kuivaksi. 

Kamera pystyy myös suoratoistoon tuubissa ja fb:ssä, tai siis pitäisi. Syystä tai toisesta en ole saanut Facebook-liveä käymään ja kukkumaan, vaan on saanut tyytyä tuohon Youtubeen, sen suhteen ei oli ongelmia onneksi ollut. Tosin streami on sitten laatua 720p eli ei mitään maailman kauneinta jälkeä. En tiedä johtuuko sitten tämä fb-ongelma minun osaamattomuudesta vai mistä vaan eiköhän tuohonkin tule jossain vaiheessa ratkaisu millä se saadaan toimimaan 🙂 

Garminin sivuilta saa ladattua ihan kelvollisen ohjelman niin pc:hen kuin oikeaan tietokoneeseenkin jolla sitten pitäisi pystyä vähäsen rankempaankin editointiin, itse olen sen ompulle ladannut vaan eipä tuota ole vielä tullut kokeiltua kun tuo FCPX on olemassa. Sen verran on kyllä muistettava sanoa että kun editoidaan 4K tai sitten sitä 5,7K:ta niin se kyllä vaatii melkoisesti löylyä koneen pellinalta että homma sujuu sujuvasti. 
Tuo alla oleva video on siis siirretty kännykällä koneelle ja siihen on sitten pikkuisen lisätty saturaatiota sekä mukavampi taustamusiikki, filun koko oli sellaiset kunnioitettavat gigatavun verran, ei paha kolmesta minuutista. 

Vaan tämän hetken fiiliksillä kun mennään niin tuo on melkoisen oiva lisäys tuohon kuvauskalustoon. Vielä on liian aikaista sanoa tuleeko tuo ohittamaan uskollisen GoPron vai ei, vielä on sen verran monta asetusta ja setuppia testaamatta 🙂  Vaan näistä 360 härpäkkeistä tuo on ehdottomasti paras tuote mitä minulle on käsiin sattunut. 

Seuraavaan kertaan jää sitten se kun aletaan kaivamaan muistikortilta suoraan filuja koetetaan etsiä se viimeinenkin laadun ripe mitä kaivettavissa on 🙂 Ei siis makeaa mahantäydeltä. 

Kun kerran on kysessä 360-video niin eihän se välttämättä jokaisella selaimella, puhelimella, tabletilla, jne. jne. käy ja kuku. Näissä pidemmissä pätkissä  käytän Vimeota ja sen vaatimukset katselemiseen näkyypi tuossa alla.

For Monoscopic playback on desktop, we recommend using the latest version of the following browsers with WebGL and hardware acceleration enabled in the browser settings:

  • Chrome
  • Firefox
  • Opera
  • Edge

For Monoscopic playback on mobile, we recommend using the latest version of the following:

  • The Vimeo iOS app (version 6.2+) for iOS (version 8.0+

  • The Vimeo Android app (version 2.4+) for Android (version 4.3+)

  • Embedded videos on mobile browsers for Android (version 4.3+)

Eikä kannata unohtaa sitä että kun rukkaa kuva-asetukset tuohon 4k:n kohtaa niin laatukin on ihan kelvollinen 😀

Outokumpu 2.7.2017 from Jari Turpeinen on Vimeo.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.