Tänne on luvattu tuota sadetta lähes joka päiväksi, vaan tänään sitten sitä saatiin ensimmäisen kerran.

Ei ollut aamupalalta niin kovin kaksiset näkymät.

IMG_0053

Vaan eipä siinä mitään otettiin suunnaksi pari naapurikaupunkia ja siinähän se päivä mukavasti menikin, tosin pienet sadekuurot eivät onneksi menoa meillä haitanneet.
Skellefteåssa oli jonkin sortin Norja – päivät menossa ja lippua & mainosta jaettiin jokaisessa kulmassa.

Muuten jos nuo tanskalaiset palikat herättävät mielenkiintoa niin silloin ei voi olla kävelemättä tämän kaupan ohi. Putiikin nimi on HB Adventure ja mm. paikallinen matkailusivusto kertoo näin.

– I’m missing a C3PO in 14 carat gold and a bronze Boba Fett. Otherwise, in one way or another, every Star Wars figure released by LEGO is represented in the collection.
I think I see a few doubles. Hans takes down two Luke Skywalker figures from Return of the Jedi, both in black, with green swords.
– Check out the pupils.
I can see difference. A very slight difference.
– Details are important to a collector, he says.
And those pupils set the standard. I now realize that LEGO building isn’t just a casual pastime.
This is serious business.

Tuolla on oikeasti sitten melkoisen kattava kokoelma etenkin tähtien sotaan liittyvää valmiiksi rakennettua sarjaa. Vaan tämä on niitä paikkoja mitkä on nähtävä ihan omin silmin. Lisää tietoa löydät tämän linkin takaa.

Tuossa pyörähdettiin myös paikallisessa ilmailumuseossa sekä lasten & aikuisten puuhapuistossa.
Ilmailumuseo oli sellainen pikkunätti paikka missä kuitenkin oli melkoisesti tavaraa katsottavana. Asiakaspalvelu oli enemmän kuin kohdillaan, vaikka mekin oltiin puolisen tuntia liian aikaisessa niin henkilökunta totesi että ” kierrelkää rauhassa ja tulkaa maksamaan kunhan avaamme kassan 11:sta ”.
No niinhän myö tehtiinkin ja kaiken kukkuraksi eivät hyö halunneet lapsista edes lipun hintaa periä. Pienenä plussana siellä on mahdollisuus kokeilla lentosimulaattoria, vaan nyt se jäi allekirjoittaneella välistä kun noita halukkaita oli ihan jonoksi asti. Vaan jos tänne vielä eksymme niin tuo asia pitää käydä hoitamassa pois ”roikkumasta”
Linkki museon sivuille. 

Teknikenshus on sitten sellainen sadepäivän pelastaja ettei muulla väliä, siellä riittää tekemistä ikään katsomatta ja mukavasti muutama tunti siellä pyörähtää. Voinpa tässä samalla todeta sen että moto-simulaattorissa tuli niin rumaa jälkeä että ei varmasti ikuna tule oikean, elävän koneen puikkoihin lähdettyä. Tai ainakaan sinne ei saisi minua päästää 🙂 🙂 Onneksi kuormaajan kouran kanssa ei nyt aivan yhtä vaikeaksi homma mennyt.
Tästä pääset ko. puljun sivuille. 

Ilmakuvaamisen kanssa tässä on saatu mennä vähän ”kallella kypärin” milloin ei ole varo-kartan mukaan luvallista lentää tai tuota kosteaa tulee taivaalta kun on hieman sivummassa alueelta niin sitten minä onneton menin päivittämään puhelimeen uusimman iOS 11 betan niin eihän se DJI:n ohjelma juttele sitten ollenkaan.  Onneksi Mavic ei tarvitse välttämättä puhelinta vaan sitä pystyy ajamaan puhtaasti ilman kuvalinkkiä,  hieman se tuota kuvaustouhua vaikeuttaa kun joutuu lähes ”hatusta” kaivamaan kohteet. Pitää vaan toivoa että dji:n päivitys tulee mahdollisimman pikaisesti ja ennen sitä onnistun bongaamaan tälläisen tuotteen joko matkan varrelta tai sitten pitänee tilata maailmalta. Niin ainakin tuon pikkupadin kanssa pääsee sitten lentämään kunnolla. Tuohon kun on rakennettu sellainen varo-toiminto että ilman ”luuria” max. korkeus on 30 metriä ja etäisyyttä en kovan tuulen vuoksi kehdannut kovin paljoa testata. Varmaan siihenkin tulee tiukat rajat vastaan.

majakka

Tuossa on muuten melkoisen mukava levike jonkun matkaa Piteå:n jälkeen kun mennää etelään. Sieltä löytyy kahviota ja useasti tuo kalan savustamo on ”käynnissä” elikkä pääsee halutessaan maistamaan tuoretta ja tolkuttoman hyvin savustettua merikalaa.

Vaan muutenpa tässä on päivät mennyt aivan liian nopeasti pokemonien ja muiden harrasteiden merkeissä.

Vaan tässäpä pientä video koostetta parin päivän meiningeistä.


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.